Vierailu Energiavirastoon 7.6.2018

Tervetuloa tutustumaan Energiaviraston toimintaan torstaina 7.6.2018 klo 17.00–20.00.

Vierailumme emäntänä toimii Energiaviraston johtava lakimies, Lex-alumni Nora Kankaanrinta. Energiaviraston asiantuntijoiden ajankohtaisten esitysten lisäksi tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa. Virallisen ohjelman päätyttyä jatkamme illanviettoa alumniseurassa läheisellä terassilla – toivottavasti ehditte jäädä kohottamaan kanssamme maljat kesälle!

Energiaviraston vierailun ohjelma

17:00

 • Tervetulosanat
  Simo Nurmi, ylijohtaja
 • Energiamurros ja sähköverkkojen valvonnan haasteet
  Veli-Pekka Saajo, johtaja, Verkot

  Energia-alalla on meneillään voimakas murrosvaihe, jossa suurista, perinteisistä energiantuotantojärjestelmistä ollaan siirtymässä hajautetumpaan tuotantoon ja uusiutuvaan energiaan. Tämä aiheuttaa haasteita koko sähköjärjestelmälle, jonka toiminnalle on oleellisen tärkeää kulutuksen ja tuotannon tasapaino. Veli-Pekka Saajo on valvonut sähköverkkotoimintaa 1990-luvun lopulta lähtien. Hän valottaa esityksessään energiamurroksen aiheuttamia haasteita sähköverkkojen valvonnalle.
 • Uusiutuvan energian tukikenttä ja uunituore preemiojärjestelmä
  Maiju Seppälä, johtava asiantuntija, Uusiutuva Energia

  Tällä hetkellä eduskuntakäsittelyssä oleva uusi uusiutuvan energian tukijärjestelmä, ns. preemiojärjestelmä, hyväksyttäneen eduskunnassa ennen vierailuamme Energiavirastoon. Maiju Seppälä on vetänyt UE:n teknistä tiimiä jo aiemman tukijärjestelmän toimeenpanosta lähtien ja avustanut tiimeineen työ- ja elinkeinoministeriötä uuden järjestelmän valmistelussa. Esityksessä taustoitetaan UE:n tukikenttää ja käydään läpi uuden järjestelmän erityispiirteitä, sen taivalta eduskunnassa sekä EU:n valtiontukisääntelyä.
 • Juristina Energiavirastossa
  Nora Kankaanrinta, johtava lakimies

  Energiavirastossa työskentelee 18 juristia eri substanssilainsäädännön osa-alueiden parissa. Nora vetää Energiaviraston juristitiimiä ja vastaa hallinnon juridiikasta, kuten sopimuksista, hankinnoista, tietosuojasta, riskienhallinnasta ja HR-juridiikasta. Esityksessä valotetaan juristien moninaisia tehtäviä eri puolilla Energiavirastoa.

n. klo 19.00

 • Tarjoilua ja keskustelua

klo 20.00

 • Terassijatkot

Tilaisuus on maksuton, ja mukaan mahtuu yhteensä 50 osallistujaa. Viisi paikkaa on varattu Lexin edustajille.

Ilmoittautuminen Energiavirasto-vierailulle

Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen tuulikki.hyvonen@avanceattorneys.com (puh. 050 572 7594). Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään kertomaan mahdollisesta erityisruokavaliosta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.5.2018. Pyydämme ystävällisesti, että mikäli joudutkin perumaan osallistumisesi, ilmoittaisit siitä Tuulikki Hyvöselle. Näin voimme tarjota mahdollisesti varasijoilla oleville mahdollisuuden päästä mukaan.

Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti Senilexin jäsenille, joten mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 45, jäsenillä on etusija osallistua syystapaamiseen. Jäseneksi voi liittyä Senilexin sivustolla: https://www.senilex.fi/jasenyys.

Tilaisuus pidetään Energiavirastossa osoitteessa Lintulahdenkuja 4A, Helsinki torstaina 7.6. klo 17.00 alkaen. Saavuthan paikalle ajoissa!

Tervetuloa mukaan!


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!