Tiedekunnan päivä 25.3.2022 – Tervetuloa mukaan!

Senilexiläisten kevään kohokohta eli Tiedekunnan päivä järjestetään viimein kolmen vuoden tauon jälkeen perjantaina 25.3.2022! Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo käynnissä. Päivän teemana on Huippuluokkaista ajankohtaista tutkimusta, ja seminaariin voi osallistua joko Calonialla tai etäyhteydellä. Illallinen pidetään tuttuun tapaan Ravintola Koulussa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta ja Senilex ry.

Tällä kertaa Tiedekunnan päivän yhteydessä ei järjestetä varsinaisia nimettyjen vuosikurssien tapaamisia, mutta kehotamme vahvasti keräämään jälleen oman opiskelukaveriporukan koolle ja saapumaan Turkuun kuuntelemaan seminaaria ajankohtaisesta tutkimuksesta sekä viettämään iltaa yhdessä alumnien vuosijuhlaksikin kutsutulla illallisella. Vuosikurssi- tai muut isommat porukat voidaan plaseerata illallisella pöytäkunnittain (lisäohjeet annetaan tapahtuman yhteydessä).

Tiedekunnan päivä on ollut aiempina vuosina suosittu ja maksimiosallistujamäärä on yleensä tullut täyteen, joten mikäli pääset osallistumaan, kannattaa ilmoittautua saman tien! Tiedekunnan päivän seminaariosuus on maksuton. Senilexin järjestämän illallisen hinta, 75 euroa, maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla.

Ilmoittautuminen tapahtuu yliopiston sivustolla 17.3. mennessä, ja linkki ilmoittautumissivulle on tiedotteen lopussa. Illallismaksu sisältää kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen (alkumaljat, viinit, kahvit ja avecit).

Tiedekunnan päivä alkaa perjantaina 25.3. klo 12.00 Caloniassa, illallinen pidetään Ravintola Koulun Bellman-salissa ja jatkoja tanssitaan Kirkkotiellä.

Tiedekunnan päivä 25.3.2022: Huippuluokkaista ajankohtaista tutkimusta

Paikka: Calonia, Auditorio Calonia 1, Caloniankuja 3

klo 12.00
Tiedekunnan Päivän avaa dekaani Anne Kumpula
Senilexin tervehdys

Huippuluokkaista ajankohtaista tutkimusta

klo 12.20
Erikoistutkija Heidi Härkönen ja projektitutkija Sini Mickelsson: Oikeudenmukaisuutta datavetoiseen kulttuuriin

  • Intiimiys datavetoisessa kulttuurissa (IDA) analysoi laaja-alaisesti digitalisaation ja datavetoisen kulttuurin vaikutusta sosiaalisiin rooleihin ja suhteisiin sekä niihin liittyviä haavoittuvuuksia. Monitieteinen IDA-konsortio yhdistää muun muassa oikeustiedettä, mediatutkimusta, designin tutkimusta, pelitutkimusta, tietojenkäsittelytiedettä ja sukupuolentutkimusta.

klo 12.50
Professori Janne Salminen: Pandemian hallinnan oikeudelliset kysymykset tutkimuskohteena

  • Tutkimuskonsortio Oikeudenmukainen toipuminen pandemiasta? Perustuslailliset oikeudet, legitiimi hallinta ja saadut opit (JuRe) tutkii, kuinka poliittiset, oikeudelliset ja hallinnolliset järjestelmät voivat taata, että palautuminen Covid-19-pandemiasta tapahtuu oikeudenmukaisella ja hyväksyttävällä tavalla – sekä Suomessa että muualla. Konsortio tuo yhteen tutkijoita Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistoista.

Tauko

Tiedekunnan osaava henkilökunta vahvistuu

klo 13.40
Professori Martti Häkkänen: Maankäyttö- ja rakennuslaki uudistuu – mikä muuttuu?

  • Professori Martti Häkkänen vahvistaa ja tukee tiedekunnassa tehtävää ympäristötutkimusta. Professuurin ovat lahjoituksillaan mahdollistaneet MTK:n säätiö, Kiinteistösäätiö, Salaojituksen tukisäätiö, Lounais-Suomen metsänhoitoyhdistysten säätiö sekä MTK Varsinais-Suomi. Professuuri on määräaikainen ajalle 1.2.2022–31.12.2023.

klo 14.10
Apulaisprofessori Mikko Rajavuori: Yritysvastuusääntely murroksessa

  • Apulaisprofessori Mikko Rajavuori syventää tiedekunnan muuttuvaan taloudelliseen sääntelyyn kohdistuvaa tutkimuksellista painopistealuetta. Apulaisprofessorin (tenure track) tehtävä on määräaikainen ajalla 1.3.2022–28.2.2026.

Seminaari päättyy viimeistään klo 15.

18.15
Senilexin vuosikokous
Ravintola Koulu, Eerikinkatu 18

19.00
Senilexin järjestämä illallinen
Ravintola Koulun Bellman-sali

Illallisen jälkeen jatkot Kirkkotiellä, jonne Senilex järjestää kuljetuksen.

Tiedekunnan päivän ohjelma ja ilmoittautumislinkki: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/oikeustieteellinen-tiedekunta/alumneille/tiedekunnan-paiva

HUOM! Jos et saanut sähköpostiisi torstaina 24.2. tiedekunnan lähettämää kutsua Tiedekunnan päivään, päivitä yhteystietosi tiedekunnan alumnirekisteriin täällä: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=2895.

Laittakaa sanaa kiertämään opiskelukavereillenne ja nähdään kuukauden kuluttua Tiedekunnan päivässä – vihdoin ja jälleen!


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!