seminaarin panelisteja 2019

Senilex-uraseminaari Turussa 30.9.2022

Senilexin urateemainen seminaari järjestetään jo kahdeksannen kerran Turussa perjantaina 30.9.2022. Seminaari järjestetään yhteistyössä Lex ry:n kanssa, ja niin opiskelijat kuin alumnitkin ovat tervetulleita osallistumaan. Tilaisuudesta aiempina vuosina saatu palaute on ollut hyvin positiivista, ja niinpä seminaari onkin vakiinnuttanut paikkansa Senilexin kalenterissa.

Seminaari järjestetään Calonian luentosalissa 1, ja sen ohjelma on seuraava:

klo 17.15 – Tervetulosanat – Senilexin ja Lexin edustajien tervehdys

klo 17.20 – Paneelikeskustelu aiheesta Juristin monimuotoinen työ

klo 18.00 – Kahvitauko

klo 18.30 – Keskustelu jatkuu

klo 19.15 – Seminaari päättyy

Seminaarin jälkeen siirrymme lähistölle jatkamaan keskustelua lasillisten äärellä (paikka varmistuu myöhemmin).

Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelun puheenjohtajana toimii Senilexin hallituksen puheenjohtaja, asianajaja Salla Suominen.

Paneelikeskusteluun osallistuu viisi Lex-alumnia:

 • Hanne Kari, käräjätuomari, Varsinais-Suomen käräjäoikeus

  Hanne Kari on työskennellyt käräjätuomarina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuodesta 2017. Hänen toimenkuvaansa käräjäoikeudessa kuuluvat tällä hetkellä rikos- ja riita-asiat, lapsia koskevat hakemusasiat sekä riita- ja lapsiasioiden sovittelu. Hanne toimi vuonna 2003 korkeakouluharjoittelijana Kilpailuvirastossa (nykyään Kilpailu- ja kuluttajavirasto), ja sen jälkeen samassa virastossa tutkijana ja erikoistutkijana vuoteen 2009 saakka. Välissä hän myös auskultoi Lahden käräjäoikeudessa (nykyään Päijät-Hämeen käräjäoikeus). Vuosina 2011-2017 hän toimi Turun hovioikeudessa esittelijänä, ja määräaikaisuuksien välillä myös syyttäjälaitoksessa sekä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.
 • Elina Kasi, sijoitusjohtaja, Nordea Private Banking

  Elina Kasi työskentelee Nordean Private Bankingissa sijoitusjohtajana. Elina on työskennellyt pitkään finanssialalla – Nordean lisäksi OP-ryhmässä sekä Veritas Henkivakutuus Oy:ssä. Aiemmin Elina työskenteli lakimiestehtävissä, mutta vuonna 2019 hän vaihtoi työtehtäviään varainhoidon puolelle. Elina valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2002, jonka jälkeen hän auskultoi Vaasan käräjäoikeudessa. Elinalla on myös kauppatieteen maisterin tutkinto Åbo Akademista vuodelta 2008.
 • Mirva Sampakoski, neuvottelupäällikkö, Tampereen kaupunki

  Mirva Sampakoski työskentelee Tampereen kaupungin neuvottelupäällikkönä. Hän toimii työnantajan edustajana mm. paikallisissa neuvotteluissa sekä vastaa palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmän kehittämisestä. Mirva on myös viiden hengen asiantuntijatiimin esihenkilö. Opiskeluaikanaan Mirva toimi Lex ry:n hallituksessa ohjelmatoimikunnan puheenjohtajana ja valmennuskurssivastaavana, minkä lisäksi hän opiskeli Åbo Akademissa kauppatieteitä. Valmistumisensa jälkeen Mirva auskultoi vuonna 2004 ja työskenteli Tampereen oikeusaputoimistossa. Tampereen kaupungilla hän on työskennellyt eri lakimiestehtävissä työoikeuden alalla vuodesta 2009 lähtien: esimiestuen lakimiehenä hallintopalvelukeskuksessa, konsernihallinnossa ensin henkilöstölakimiehenä ja nyt viime vuodet neuvottelupäällikkönä. Työuransa aikana Mirva on suorittanut Tampereen avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopinnot ja aikuiskasvatustieteen aineopinnot sekä Lakimiesliiton koulutuksen Työoikeuden asiantuntijaohjelman.
 • Antti Toponen, General Counsel, Sulapac Oy

  Antti Toponen on ollut Sulapacin General Counsel vuodesta 2020. Yhtiön ainoana juristina hänen työtehtävänsä koostuvat yhtiön kaikista lakiasioista huolehtimisen lisäksi yhtiön HR:stä sekä lobbauksesta vastaamisesta ja johtoryhmän jäsenenä toimimisesta. Opiskeluaikanaan Antti toimi Lexin hallituksen int. sekinä vuonna 2007 ja myös Lex Librin hallituksessa, tiedekuntaneuvostossa ja yliopiston hallituksessa. Antti valmistui vuonna 2014, minkä jälkeen Antti työskenteli asianajotoimistoissa erilaisissa tehtävissä: Turussa Asianajotoimisto Jyri Heinonen Oy:llä, jossa hänen työtehtäviinsä kuuluivat sopimus- ja yhtiöjuridiikka sekä litigaatioissa avustaminen, Dottirilla työtehtävien painottuessa suomalaisten ja kansainvälisten venture capital -rahastojen ja startupien avustamiseen rahoituskierroksissa sekä Hannes Snellmanilla private M&A –puolella.
 • Sara Vänttinen, erityisasiantuntija, liikenne- ja viestintäministeriö

  Sara Vänttisen työtehtäviin liikenne- ja viestintäministeriössä kuuluvat ministeriön horisontaaliset toiminnot, valtioneuvoston esittelijänä toimiminen ja lainvalmistelu, valtiontuet sekä omistajaohjaus. Sara kiinnostui EU- ja kansainvälisestä julkisoikeudesta vaihto-opiskellessaan Genevessä. Opintojensa aikana Sara työskenteli harjoittelijana ulkoministeriön kansainvälisen oikeuden yksikössä. Valmistuttuaan vuonna 2016 hän työskenteli maa- ja metsätalousministeriössä lainvalmistelijana lähes viiden vuoden ajan, minkä jälkeen hän siirtyi nykyisiin tehtäviinsä. Sara on myös ollut Brysselissä Euroopan komission virkamiesharjoittelussa vuonna 2019.

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan sähköpostilla viimeistään tiistaina 27.9.2022 osoitteeseen leena.pulkkinen@avance.com (puh. 0500 567 726). Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään kertomaan mahdollisesta erityisruokavaliosta sekä siitä, onko Senilexin jäsen. Tapahtuma on maksuton.

Nähdään Turussa!

Kuvassa edellisen livenä järjestetyn seminaarimme panelistit (marraskuulta 2019).


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!