Kuvassa viisi edellisen urapaneelin keskustelijaa Calonian luentosalissa, kaikilla Lex-kangaskassit olalla.

Senilex-uraseminaari Turussa 29.9.2023

Senilexin urateemainen seminaari järjestetään jo yhdeksännen kerran Turussa perjantaina 29.9.2023. Seminaari järjestetään yhteistyössä Lex ry:n kanssa, ja niin opiskelijat kuin alumnitkin ovat tervetulleita osallistumaan. Tilaisuudesta aiempina vuosina saatu palaute on ollut hyvin positiivista, ja niinpä seminaari onkin vakiinnuttanut paikkansa Senilexin kalenterissa.

Seminaari järjestetään Kirkkotiellä, ja sen ohjelma on seuraava:

klo 17.15 – Tervetulosanat – Senilexin ja Lexin edustajien tervehdys

klo 17.20 – Paneelikeskustelu aiheesta Juristin monimuotoinen työ

klo 18.00 – Kahvitauko

klo 18.30 – Keskustelu jatkuu

klo 19.15 – Seminaari päättyy

Paneelikeskustelun jälkeen halukkaat voivat jatkaa iltaa Kirkkotiellä tarjoilujen ja rennon keskustelun siivittäminä klo 23 asti.

Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelun puheenjohtajana toimii Senilexin hallituksen puheenjohtaja, asianajaja Salla Suominen.

Paneelikeskusteluun osallistuu neljä Lex-alumnia:

Heidi Aliranta, johtava asiantuntija, sisäministeriö

Heidi Aliranta on työskennellyt sisäministeriön poliisiosastolla vuodesta 2017. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat valtioneuvoston esittelijänä toimiminen sekä erilaiset vaativat ja laaja-alaiset lainvalmistelutehtävät ja säädösvalmistelun kehittäminen. Viime vuosina Heidi on osallistunut useisiin valmiuteen ja varautumiseen liittyviin säädösvalmisteluhankkeisiin ja toiminut vastuuvalmistelijana Puolustusvoimien virka-apua poliisille koskevan lainsäädännön kokonaisuudistuksessa. Vuosina 2004-2017 Heidi työskenteli maa- ja metsätalousministeriössä eri viroissa ja valmisteli luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvää lainsäädäntöä. Tehtäviin sisältyi myös EU-oikeuden kansallista täytäntöönpanoa sekä valtiosopimusten neuvottelua ja niiden kansallista voimaansaattamista. Välillä Heidi toimi hallitusneuvoksena yksikön päällikön tehtävissä. Heidi valmistui vuonna 2001, minkä jälkeen hän suoritti työharjoittelun Brysselissä paikallisessa puukaupan tuontifirmassa. Vuonna 2003 Heidi auskultoi Salon käräjäoikeudessa (nykyään Varsinais-Suomen käräjäoikeus). Opiskeluaikanaan Heidi opiskeli mm. EU-oikeutta ja kansainvälistä oikeutta Erasmus-vaihdossa Ranskassa ja toimi Lex ry:n hallituksessa ohjelmatoimikunnan puheenjohtajana.

Kati Hussu, hovioikeuden esittelijä, Turun hovioikeus

Kati Hussu on työskennellyt Turun hovioikeudessa esittelijänä vuodesta 2021. Esittelijän tehtävänä on toimia valmistelijana ja esittelijänä hovioikeudessa käsiteltävissä lainkäyttöasioissa. Ennen esittelijän tehtäviä Kati toimi asianajajana neljä vuotta hoitaen pääasiassa rikos-, perhe- ja jäämistöoikeudellisia asioita. Kati on auskultoinut Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 2016-2017, ja toiminut auskultoinnin jälkeen hetken aikaa käräjätuomarina. Kati on myös toiminut syyttäjänä Tampereella sekä ollut harjoittelijana Eurojustilla (the European Union Agency for Criminal Justice Cooperation) Haagissa. Kati valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2014, ja opiskeluaikanaan hän toimi Lex ry:n pääsihteerinä.

Hanna Tuohimäki, Director, Country Legal Finland, Lantmännen Group

Hanna Tuohimäki valmistui Turun yliopistosta 2003. Valmistumisensa jälkeen Hanna auskultoi Joensuun käräjäoikeudessa (nykyään Pohjois-Karjalan käräjäoikeus). Sittemmin Hanna on toiminut asianajoalalla sekä perintä- ja lakipalveluiden palvelujohtajana Visma Duetto Oy:ssä Visma-konsernissa. Vismalla työskennellessään Hanna suoritti eMBA-tutkinnon. Lantmännen-konsernissa Hanna aloitti vuonna 2019, ja hän on toiminut sekä yhtiöjuristina että Suomen lakiasiainjohtajana. Lantmännenillä Hanna on lisäksi vetänyt New business solutions -strategiaprogramia, joten hänen roolinsa ovat vaihdelleet juridisista tehtävistä liiketoimintapainotteisiin tehtäviin. Lantmännen-konserni on ruotsalaisomisteinen kansainvälinen konserni, joka toimii Suomessa elintarviketeollisuuden (mm. Vaasan, Myllyn Paras ym.), energiasektorin, konekaupan ja maatalouskaupan saralla.

Linda Finska, juristi, Energiavirasto

Linda Finska on työskennellyt Energiavirastossa yhtenä päästökaupparyhmän juristeista tammikuusta 2023 alkaen, sekä aiemmin vuosina 2016-2017. Energiavirasto huolehtii muun ohella EU:n päästökauppajärjestelmän täytäntöönpanosta ja valvonnasta. Lindan toimenkuvaan kuuluu olla juridisena tukena ryhmän insinööreille päästölupiin, päästöjen tarkkailuun ja raportointiin sekä päästökaupparekisteriin liittyvien hallinnollisten päätösten valmistelussa, osallistua lainsäädännön valmistelutyöhön ja komission työryhmiin, sekä antaa yleisesti juridista neuvontaa asiakkaille, muille asiantuntijoille ja sidosryhmille päästökauppaan ja hallintomenettelyyn liittyvissä asioissa. Opiskeluaikanaan Linda on ollut korkeakouluharjoittelussa sekä apulaistarkastajana Suomen ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä 2013-2014. Valmistumisensa jälkeen Linda työskenteli henkilöverotuksen valmistelijana ja asiantuntijana Verohallinnossa 2015-2016, tohtorikoulutettavana Norjassa merioikeustutkimuskeskuksessa tehden väitöskirjan kansainvälisestä ympäristöoikeudesta 2017-2021, sekä esittelijänä ympäristöasioiden osastolla Vaasan hallinto-oikeudessa vuoden 2022 ajan.

Alumni-ilmoittautumiset uraseminaariin pyydetään sähköpostilla viimeistään tiistaina 26.9.2023 osoitteeseen onerva.siltala@avance.com (puh. 0400 619 306). Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään kertomaan mahdollisesta erityisruokavaliosta sekä siitä, onko Senilexin jäsen. Tapahtuma on maksuton.

(Kuvassa edellisen, syyskuussa 2022 järjestetyn urapaneelin keskustelijat.)


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!