Ihmisiä ruokapöydissä

Senilex-seminaari ja sitsit Turussa 1.2.2019

Senilexin urateemainen seminaari pidetään jo viidennen kerran Turussa perjantaina 1.2.2019. Senilex ry ja Lex ry järjestävät yhteistyössä tiedekunnan kanssa seminaarin sekä sitsit, ja tapahtumaan ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin alumnitkin. Tapahtumasta saatu palaute on aiempina vuosina ollut hyvin positiivista, ja niinpä seminaari onkin vakiinnuttanut paikkansa Senilexin kalenterissa.

Seminaari järjestetään meille kovin tutussa Caloniassa, ja sen ohjelma on seuraava:

klo 17 – Tervetulosanat – Senilexin ja Lexin edustajien tervehdys

klo 17.30 – Paneelikeskustelu aiheesta Juristin monimuotoinen työ

klo 18.15 – 18.45 – Kahvitauko

n. klo 19.30 – Seminaari päättyy

klo 20.00 – Senilexin ja Lexin yhteiset sitsit Kirkkotiellä

Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelun puheenjohtajana toimii asianajaja Salla Suominen Avancelta.

Paneelikeskusteluun osallistuvat:

 • Ulla Bono, lakiasiainjohtaja, Realia Group Oy

  Ennen Realia Groupia Ulla on työskennellyt Ahlstrom Oyj:n lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä keskittyen pörssiyhtiön lakiasioiden ja compliance-toimintojen hoitoon. Ulla on myös työskennellyt Pöyry Oyj:n palveluksessa ja työssään ollut eri kansallisuuksista koostuvien lakimiesten tiiminvetäjänä. Lisäksi Ullalla on kokemusta työskentelystä asianajotoimistoissa ja Suomessa että USA:ssa. Ulla valmistui Turun yliopistosta vuonna 1995, minkä jälkeen hän suoritti töiden ohella oikeustieteen lisensiaattitutkinnon vuonna 1998.
 • Jaakko Laurila, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry

  Jaakko on työskennellyt yli seitsemän vuotta Lääketeollisuus ry:ssä. Jaakon toimenkuvana on osallistua alan edunvalvontatyöhön yhdistyksen juridisena asiantuntijana, eli työnkuva on sekoitus perinteisen lakimiehen ja lobbarin hommia. Yhdistyksen yleisten lakiasioiden lisäksi Jaakon vastuualueena on erityisesti lääkkeiden markkinoinnin valvonta, lääkealan itsesääntely ja siihen liittyvä eurooppalainen yhteistyö. Lisäksi Jaakko toimii sivutoimisesti Suomen lääkevahinkokorvausosuuskunnan toimitusjohtajana ja neuvoo satunnaisesti lääkealan start-uppeja. Ennen Lääketeollisuutta Jaakko työskenteli vuoden verran Helsingin kaupungin liikennelaitoksen lakimiehenä mm. metron automatisointineuvotteluiden parissa.
 • Stina Selander, käräjätuomari, Varsinais-Suomen käräjäoikeus

  Stina on auskultoinut vuonna 2009. Stina on työskennellyt useita vuosia Turun hovioikeuden viskaalina sekä käräjätuomarina Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen käräjäoikeuksissa. Tällä hetkellä Stinalla on virka Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa, mutta hän on siitä virkavapaalla ja toimii käräjätuomarina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Stinalla on myös hieman kokemusta syyttäjän tehtävistä.
 • Saara Ingström, lainsäädäntösihteeri, ulkoministeriön EU-tuomioistuinasioiden yksikkö

  Saara työskenteli opiskeluaikana harjoittelijana eri asianajotoimistoissa Helsingissä, mutta päätti kuitenkin hakeutua töihin julkiselle sektorille. Valmistuttuaan vuonna 2015 Saara työskenteli ensin Suomen pysyvässä EU-edustustossa Brysselissä, josta hän siirtyi auskultoimaan ensin Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen ja sitten Turun hovioikeuteen. Auskultoinnin jälkeen Saara aloitti nykyisessä työssään lainsäädäntösihteerinä ulkoministeriön EU-tuomioistuinasioiden yksikössä. Saaran työtehtäviin kuuluu Suomen hallituksen kirjallisten ja suullisten huomautusten valmistelu Suomen osallistuessa Euroopan unionin tuomioistuimessa tai EFTA-tuomioistuimessa vireillä olevan tuomioistuinasian käsittelyyn.

Seminaarin jälkeen meillä on jälleen mahdollisuus pyyhkiä pölyt laulukirjojemme päältä, kaataa liiveihin ryyp ja kokeilla, onnistuuko nykyisten opiskelijoiden laulaminen suohon!

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan sähköpostilla viimeistään torstaina 24.1.2019 osoitteeseen tuulikki.hyvonen@avanceattorneys.com (puh. 050 572 7594). Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään kertomaan, osallistuuko seminaariosuuteen ja sitseille vai vain jompaankumpaan osioon. Sitseille osallistujia pyydetään myös kertomaan mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Seminaari on maksuton, mutta sitsit maksavat 12 euroa per henkilö – maksu sisältää ruoat ruokajuomineen, ja maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille myöhemmin erikseen.

Tervetuloa seminaariin ja sitseille!


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!