Senilex-seminaari ja illanvietto Turussa 22.11.2019

Senilexin urateemainen seminaari järjestetään jo kuudennen kerran Turussa perjantaina 22.11.2019.

Senilex ry ja Lex ry järjestävät yhteistyössä tiedekunnan kanssa seminaarin sekä pikkujouluhenkistä iltaohjelmaa. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin alumnitkin. Seminaarista saatu palaute on aiempina vuosina ollut hyvin positiivista, ja niinpä se onkin vakiinnuttanut paikkansa Senilexin kalenterissa.

Seminaari järjestetään Caloniassa, ja sen ohjelma on seuraava:

klo 17.00 – Tervetulosanat – Senilexin ja Lexin edustajien tervehdys

klo 17.15 – Paneelikeskustelu aiheesta Juristin monimuotoinen työ

klo 18.00 – Kahvitauko

klo 18.30 – Keskustelu jatkuu

klo 19.30 – Seminaari päättyy

klo 20-22 – Pikkujouluhenkinen illanvietto Ravintola Bassissa (Läntinen Rantakatu 9, 3. krs.)

Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelun puheenjohtajana toimii asianajaja Salla Suominen Avancelta.

Paneelikeskusteluun osallistuu viisi Lex-alumnia:

 • Anna Hyvärinen, neuvotteleva virkamies, valtiovarainministeriö

  Annalla on monipuolista kokemusta juridisista ja hallintotehtävistä valtionhallinnon eri organisaatioista: kolmesta eri ministeriöstä ja Valtiontalouden tarkastusvirastosta. Anna valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2005, ja hän on väitellyt oikeustieteen tohtoriksi 2015 Turun yliopistosta. Väitöskirja sijoittui lainsäädäntötutkimuksen ja eurooppaoikeuden aloille. Väitöskirjan laatimisen ohessa Annalle kertyi opetuskokemusta useassa eri yliopistossa. Auskultoinnin Anna suoritti uransa alkuvaiheessa Tampereella. Anna on ollut opiskelijavaihdossa, harjoittelussa, tutkijavaihdossa ja työkomennuksella eri Euroopan maissa, tehden erityisesti EU-oikeuteen liittyviä opintoja ja työtehtäviä.
 • Mikko Larkia, aluesyyttäjä, Etelä-Suomen syyttäjäalue

  Mikko valmistui Turun oikeustieteellisestä vuonna 2010, ja hän on toiminut syyttäjänä lähes kahdeksan vuotta. Mikon pääasiallinen juttukanta koskee vakavaa väkivaltaa: etenkin henkirikoksia, työrikoksia, virkarikoksia, sotilasrikoksia sekä kansainvälisiä asioita (esimerkiksi rikoksentekijöiden luovutukset). Ennen syyttäjän tehtäviä Mikko auskultoi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Opiskeluaikanaan ja myös hetken valmistumisen jälkeen Mikko työskenteli Lindorff Oy:ssä.
 • Asko Metsola, lakimies, Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry

  Asko valmistui Turun oikeustieteellisestä vuonna 2012. Valmistumisen jälkeen Asko on työskennellyt Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:ssä ja Patentti- ja rekisterihallituksessa sekä suorittanut työn ohessa kauppatieteiden maisterin tutkinnon Hankenin Intellectual Property Law -maisteriohjelmassa. Nykyisin Asko toimii digialan edunvalvontajärjestö FiCom ry:ssä oikeudellisena asiantuntijana muun muassa neuvomalla sekä vaikuttamalla tekijänoikeuksia, tietosuojaa, sähköistä tunnistamista, kyberturvallisuutta ja kuluttajansuojaa koskevaan alan sääntelyyn. Työ onkin yhdistelmä lobbarin ja perinteisemmän lakimiehen tehtäviä.
 • Sanna Mäkilä, lakimies, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

  Opiskeluaikoinaan Sanna tutustui harjoittelijana niin asianajomaailmaan kuin yhtiöjuristin tehtäviin. Jälkimmäiset veivät mennessään, ja valmistuttuaan vuonna 2016 Sanna aloitti yhtiölakimiehenä Helsingin kaupungin asunnot Oy:ssä eli Hekassa, jossa hän työskentelee edelleen. Sanna on Hekan ainoa juristi, joten hänellä on kokonaisvastuu Hekan lakiasioista. Sanna toimii myös johtoryhmän jäsenenä ja yhtiön hallituksen sihteerinä. Oikiksen lisäksi Sanna on opiskellut humanistisessa tiedekunnassa Helsingin yliopistossa, josta hän valmistui viime kesänä humanististen tieteiden kandidaatiksi. HuK-opinnoissa Sanna on opiskellut pohjoismaisia kieliä, viestintää ja EU-opintoja. Parhaillaan Sanna täydentää osaamistaan kiinteistöliiketoiminnan johtamisen opinnoilla Post Graduate Programme in Real Estate Business -tutkinnon parissa.
 • Päivi Tomula, lakiasiainjohtaja, Pontos Group

  Päivi on työskennellyt nykyisessä tehtävässään Pontoksella lähes kolme vuotta. Hän vastaa yrityksen laki- ja sopimusasioista sisältäen uusien kiinteistö- ja pääomasijoitusten analysoinnin ja transaktiovaiheen juridisen läpiviennin sekä private equity -rahastosijoitusten toteutuksen. Lisäksi Päivi toimii Pontoksen hallituksen sihteerinä sekä portfolioyhtiöiden hallitusten/hallintoneuvostojen jäsenenä. Valmistuttuaan vuonna 2005 Päivi työskenteli asianajotoimisto Boreniuksella hoitaen erityisesti kiinteistötransaktioita. Sen jälkeen hän toimi lakimiehenä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnassa sekä senior legal counselina Citycon Oyj:ssä. Päivi suorittaa tällä hetkellä työn ohessa kiinteistö- ja rakennusalan executive MBA -ohjelmaa.

Tällä kertaa iltaohjelmaan ei kuulu sitsejä, vaan seminaarin jälkeen järjestämme yhdessä Lexin kanssa vapaamuotoisemman pikkujouluhenkisen illanvieton Ravintola Bassissa: ohjelmaan kuuluu ruokaa ja juomaa sekä hauskaa alumni- ja opiskelijaseuraa.

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan sähköpostilla viimeistään torstaina 14.11.2019 osoitteeseen tuulikki.tervo@avance.com (puh. 050 572 7594). Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään kertomaan, osallistuuko seminaariosuuteen ja iltaohjelmaan vai vain jompaankumpaan osioon sekä tiedon siitä, onko Senilexin jäsen. Samalla pyydetään kertomaan mahdollisesta erityisruokavaliosta. Iltaohjelman osallistujamäärä on rajoitettu, ja mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, jäsenillä on etusija osallistua tilaisuuteen. Tapahtuma on maksuton.

Tervetuloa mukaan viettämään informatiivista ja hauskaa iltaa Turussa opiskelijoiden seurassa!


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!