seminaarin panelisteja 2019

Senilex-seminaari 2.12.2020 etäyhteyksin

Senilexin urateemainen seminaari järjestetään jo seitsemännen kerran keskiviikkona 2.12.2020 klo 17-19. Tällä kertaa seminaari järjestetään etäyhteyksin Zoom-alustalla.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Lex ry:n kanssa, ja niin opiskelijat kuin alumnitkin ovat tervetulleita osallistumaan. Tilaisuudesta aiempina vuosina saatu palaute on ollut hyvin positiivista, ja niinpä seminaari onkin vakiinnuttanut paikkansa Senilexin kalenterissa.

Tilaisuuden ohjelma:

klo 17.00 – Tervetulosanat – Senilexin ja Lexin edustajien tervehdys
klo 17.15 – Paneelikeskustelu aiheesta Juristin monimuotoinen työ
klo 19.00 – Tilaisuus päättyy

Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelua johtaa asianajaja Salla Suominen Avancelta.

Paneelikeskusteluun osallistuu neljä Lex-alumnia:

 • Antti Vaaja, johtava asiantuntija, työlainsäädäntö, Kaupan liitto ry

  Antti Vaaja valmistui Turun oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2013, ja hän on toiminut kuuden vuoden ajan työmarkkinajuristin tehtävissä Kaupan liitossa. Antin pääasialliset työtehtävät muodostuvat työoikeudellisesta neuvonnasta, työehtosopimusneuvotteluista sekä erilaisista edunvalvontaan liittyvistä tehtävistä. Työ onkin yhdistelmä lobbarin ja perinteisemmän lakimiehen tehtäviä. Lisäksi Antti on toiminut nykyisen toimensa ohella vakuutusoikeudessa asiantuntijajäsenenä. Juuri ennen valmistumistaan ja reilun vuoden ajan sen jälkeen Antti työskenteli asianajotoimistossa ja opiskeluaikanaan eri tehtävissä poliisin palveluksessa.
 • Minnimari Saari, käräjätuomari, Varsinais-Suomen käräjäoikeus

  Minnimari Saari työskentelee Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käräjätuomarina. Hänen erikoistumisalojaan ovat rikosoikeus, lasten huolto-, tapaamisoikeus- ja elatusriidat sekä mm. vahingonkorvaus- ja sopimusriidat. Minnimari toimii lisäksi käräjäoikeudessa sovitteluasioiden vastuutuomarina sekä lapsiasioiden vastuutuomarina. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden lisäksi Minnimari on työskennellyt käräjätuomarina mm. Satakunnan käräjäoikeudessa ja Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Ennen käräjätuomarin työtä Minnimari on työskennellyt avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa, syyttäjänä Turun, Rauman ja Pirkanmaan syyttäjänvirastoissa sekä esittelijänä Turun hovioikeudessa. Minnimari valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2000, minkä jälkeen hän auskultoi Rauman käräjäoikeudessa.
 • Markus Laine, rikosylitarkastaja, Lounais-Suomen poliisilaitos, oikeusyksikkö

  Markus Laine valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2014. Vuodesta 2012 lukien hän on toiminut eri päällystötehtävissä Tullissa, Keskusrikospoliisissa ja Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Markus on johtanut vuodesta 2014 Tullin Turun rikostorjuntayksikköä ja vuodesta 2017 Keskusrikospoliisin Länsi-Suomen yksikköä. Lokakuusta 2020 lähtien Markus on työskennellyt Lounais-Suomen poliisilaitoksen oikeusyksikössä, jossa hänen tehtäviinsä kuuluvat muun ohella poliisin operatiiviset juridiset asiat. Markuksen työtehtävät ovat painottuneet vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaan ja tiedusteluun (mm. huume-, talous-, väkivalta- ja terrorismirikokset). Hallinnonalalle Markus päätyi ensimmäisen kerran vuonna 2009 ollessaan kesätöissä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella.
 • Anna-Maija Heinonen, Vice President – Compliance, Outokumpu Oyj

  Anna-Maija Heinosella on yli kymmenen vuoden kokemus compliance-tehtävien hoitamisesta, ja hän vetää tällä hetkellä Outokumpu-konsernin compliance-funktiota. Ennen siirtymistään Outokummulle Anna-Maija vastasi konsernin compliance-yksiköstä Huhtamäki Oyj:ssä ja toimi kansainvälisen lääkeyhtiön, Eli Lilly and Companyn, palveluksessa erilaisissa compliance- ja lakiasiaintehtävissä. Näissä tehtävissä Anna-Maija on päässyt suunnittelemaan, toteuttamaan ja kehittämään ethics & compliance -ohjelmia monen maan, organisaation, lainsäädännön ja kulttuurin näkökulmasta tiiviissä yhteistyössä liiketoiminnan kanssa. Valmistumisensa jälkeen Anna-Maija työskenteli Hannes Snellman Asianajotoimiston teknologiaryhmässä ja erikoistui silloin erityisesti tietosuoja-asioihin. Anna-Maija on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 2002 ja Turun oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2005. Hän toimi Lex ry:n taloudenhoitajana vuonna 2001.

Seminaariin ilmoittaudutaan tämän linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Senilex_urapaneeli_2122020_6504. Ilmoittautuneet saavat antamaansa sähköpostiosoitteeseen Zoom-linkin ennen tapahtumaa.

Tervetuloa mukaan viettämään informatiivista ja hauskaa iltaa etäyhteyksin opiskelijoiden seurassa!

Kuvassa edellisen, marraskuussa 2019 järjestetyn seminaarimme panelistit.


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!